4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:38
No menu items!

Recuzarea “judecătorului groazei” de la Constanța, respinsă. Copiii ar urma să fie duși în instanță de jandarmi

spot_img

Cele cinci cereri de recuzare a judecătorului Bogdan Alexandru Archip, care care a emis mandate de aducere cu mașinile jandarmeriei a unor copii de 5 și 6 ani, au fost respinse. Conducerea Judecătoriei Constanța a decis, luni, că magistratul care se ocupă de dosarul supranumit “Grădinița groazei” rămâne în continuare să judece cazul.

“Felul în care se administrează probatoriul nu este motiv de recuzare”, a declarat, luni, într-o conferință de presă, vicepreședinta Judecătoriei Constanța, Alina Gabriela Jurubița. Potrivit acesteia, toate cele cinci cereri de recuzare formulate de părinții copiilor pe numele cărora au fost emise mandate de aducere au fost respinse ca neîntemeiate.

Drept urmare, copiii terorizați de educatoare în grădinița “Micul Regat” vor fi audiați în instanță pe 22 iulie. Micuții vor fi aduși la instanță cu un microbuz al Jandarmeriei, iar alături de ei va fi prezent și un psiholog.

După decizia de luni a Judecătoriei Constanța, părinții copiilor au susținut că vor continua să lupte cu autoritățile pentru a-i proteja pe cei mici.

Președintele CSM, Marius Tudose, a sesizat Inspecția Judiciară în cazul judecătorului Bogdan Alexandru Arhip, care a emis mandate de aducere cu mașinile jandarmeriei pe numele copii de 5 și 6 ani.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Daniela Pantazi ne-a declarat, marți dimineață, că verificările vor fi declanșate în regim de urgență, având în vedere situația prezentată de Sursa Zilei.

Andrei Tudor