Reacția lui Tudorel Toader la criticile lui Augustin Lazăr. Ce spune ministrul justiției despre evaluarea procurorului general

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, l-a ironizat, luni seară, la emisiunea “Sinteza Zilei”, realizată de Mihai Gâdea, la Antena 3, pe procurorul general al României şi avertismentul transmis duminică noapte de acesta pe OUG pe legile justiţiei. Toader a precizat că nu a ştiut că Augustin Lazăr i-a dat noaptea sfaturi ce să facă dimineaţa.

“Nu am ştiu că procurorul general mi-a dat sfaturi azi-noapte ce să fac eu dimineaţa asta. Sâmbătă şi duminică am fost la Iaşi, am ţinut cursuri, în felul acesta nu am stat sub presiune, cu comentarii, atitudini pro contra, eu mi-am văzut de treburile mele. OUG nu e opera mea, este emisă de Guvern, eu ca ministru cred că este o OUG necesară corerentă, tehnică, bună. Nu aş spune că există o presiune externă, poate nici presiune internă, sigur că există gesturi de nemulţumire. Tu ca demnitar trebuie să ai tăria, rezistenţa să îţi faci treaba corect, indiferent de nemulţumirile unora”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Ministrul a precizat și că evaluarea lui Augustin Lazăr este aproape finalizată. “Mai sunt câteva elemente pe care vreau să le evaluez.”

Întrebat de Mihai Gâdea cât va mai dura această evaluare, Tudorel Toader a răspuns: “Timpul se măsoară în zile. Voi face cunoscute elementele de evaluare și concluziile în mod public și deodată la toată lumea. E o chestiune de zile. Și luna are zile. Sigur voi pune capăt acestei evaluări. Am respectat criteriile legale. Sigur, voi avea o discuție cu dumnealui, dacă va da curs invitației, înainte de a face raportul public. Înainte de a face raportul public, îl voi invita, îl voi servi cu o cafea și voi concluziona”, a spus Tudorel Toader. 

R.D.

NICIUN COMENTARIU