25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:14
No menu items!

Rețea de traficanți care folosea voodoo pentru a exploata femei, destructurată în Spania

spot_img

Șase membri ai grupării au fost arestați

voodoo_spania

Poliţia spaniolă a anunţat luni că a destructurat o reţea de traficanţi de fiinţe umane care folosea ritualuri voodoo şi sacrificii de animale pentru a obliga femeile să se prostitueze.

Poliţiștii au salvat patru femei şi a arestat şase membri ai grupării, relatează portalul TheLocal.es.

Traficanţii le promiteau femeilor din Nigeria locuri de muncă în Spania, doar pentru a le obliga apoi să se prostitueze odată ce erau aduse în locuri precum Lanzarote din Insulele Canare sau Palma de Mallorca în Insulele Baleare.

Traficanţii au supus femeile unor ritualuri voodoo pentru a „garanta că acestea îndeplinesc fiecare solicitare, sub ameninţarea cu moartea lor şi a familiilor lor”. În plus, femeile au fost obligate să-şi asume o datorie de până la 55.000 de euro. „Prin acest ritual, ele au fost nevoite să accepte deplina subordonare şi obedienţă faţă de matroană şi colaboratorii ei până când datoria impusă era plătită”, au arătat reprezentanții Poliţiei spaniole într-un comunicat.

Traficanţii au căutat minore pentru a obţine „maximum de profit”, potrivit poliţiei. Ei au vizat şi femei cu situaţii financiare şi familiale precare, care erau mai uşor de păcălit cu o ofertă de muncă în Europa.

Poliţiştii au început ancheta împotriva reţelei în februarie, după ce au găsit o femeie de origine africană care părea a fi victima unor traficanţi, ceea ce le-a confirmat suspiciunile.

Toţi traficanţii din grupul din Spania au fost arestaţi şi acuzaţi de exploatare sexuală, apartenenţă la o organizaţie criminală, prostituţie forţată şi infracţiuni împotriva drepturilor străinilor.

R.D.