7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:04

Ce a spus Klaus Iohannis despre votul pe cazul lui Victor Ponta

spot_img

Președintele Klaus Iohannis critică decizia Parlamentului privind respingerea începerii urmăririi penale în cazul premierului Victor Ponta

iohannis-ponta

Iohannis spune că Parlamentul s-a transformat într-un scut pentru Ponta și că soluția este ca șeful Guvernului să-și dea demisia.

Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale. Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană.

comunicat Administrația Prezidențială

Șeful statului consideră că soluția pentru ieșirea din criză este demisia premierului. Iohannis mai susține că majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul cetățenilor, cel de a spune stop corupției, și de a face o “politică cu integritate și responsabilitate”.