3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:56
No menu items!

Raluca Prună nu știe ce are în ogradă. DNA a primit de la Poliția Capitalei toate documentele în dosarul coloanelor oficiale

spot_img

Poliția Capitalei a transmis Direcției Naționale Anticorupție (DNA) toate documentele cerute de procurori în dosarul privind folosirea coloanelor oficiale.

Oficiali ai Poliției Capitalei au precizat, marți, că toate actele cerute de procurori au fost transmise DNA, inclusiv documentele ce conține datele privind bugetul alocat de poliție pentru folosirea coloanelor oficiale.

Ministrul justiţiei, Raluca Prună, i-a cerut, luni, ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, să explice de ce întârzie să trimită documentele la DNA în cazul coloanelor oficiale, potrivit europafm.ro.

“Nu eu trebuie să vorbesc cu dl ministru Tobă. Din moment ce cererea doamnei procuror-șef Kovesi a fost sau a făcut afirmații publice, cred că e datoria Ministerului de Interne să explice dacă a avut într-adevăr întârzieri, de ce sunt aceste întârzieri și să discute direct cu Parchetele. Cred că discuția trebuie să aibă loc între ministrul de interne și procurorul șef DNA. Fiind o cerere publică, eu sunt convinsă că dl Tobă a auzit de această cerere și va face în așa fel încât fie să lămurească dacă există o întârziere, fie să trimită acele acte, despre care doamna Kovesi spune că au întârziat să ajungă la DNA”, a declarat Prună.

În ianuarie anul acesta, DNA a cerut Senatului aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de interne, senatorul Gabriel Oprea, pe care îl acuză de abuz în serviciu, în cazul escortelor Poliției Rutiere de care s-ar fi folosit ilegal, serviciu de care ar fi beneficiat contrar legii şi procurorul general Tiberiu Niţu în baza unui protocol încheiat cu Ministerul de Interne.

R.D.