RADET, amendată cu 20.000 de lei pentru lipsa căldurii şi a apei calde în Capitală

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti a fost amendată de ANPC cu 20.000 de lei, pentru lipsa furnizării căldurii sau furnizarea acesteia sub parametrii corespunzători.

Consumatorii au sesizat ANPC, care a făcut un control şi a stabilit că furnizarea agentului termic a fost oprită, sau s-a făcut sub parametrii stabiliţi, iar apa caldă a fost furnizată la temperaturi scăzute.

ANPC a aplicat o amendă contravenţională de 20.000 lei şi a dispus remedierea situaţiei. Bucureştenii din cartierele Militari şi Drumul Taberei au fost afectaţi de o scădere a temperaturilor în locuinţe, din cauza furnizării agentului termic sub parametrii normali, ca şi a apei calde, în urma unei avarii, în perioada 31 decembrie 2015 – 6 ianuarie 2016.

Primarul interimar al Capitalei s-a întâlnit cu ministrul Energiei şi cu reprezentanţii RADET şi ELCEN. Reprezentanţii Primăriei au declarat că realimentarea va reîncepe pe 6 ianuarie, la parametrii normali, însă vineri dimineaţă, pe 8 ianuarie, s-a produs o nouă avarie şi peste o sută de blocuri din aceleaşi zone au rămas fără căldură şi apă caldă.

S.M.

NICIUN COMENTARIU