Tehnologia viitorului în domeniul ecranelor TV: Display-uri transparente, care pot fi rulate

Ediţia din acest an a CES (Consumers Electronics Show 2016) a prilejuit prezentarea de noi modele de televizoare, iar noile tehnologii în domeniu includ ecrane foarte subţiri, cu o rezoluţie foarte mare sau care pot fi rulate.

Samsung, Sony şi LG sunt printre companiile care au fost în centrul atenţiei la CES 2016, eveniment ce se desfăşoară la Las Vegas, Statele Unite. Printre îmbunătăţirile aduse televizoarelor se află tehnologia HDR (high dynamic range), ce promite o claritate mai bună a culorilor, cel puţin în cazul câtorva filme ce au fost deja lansate în acest format.

Şi dacă rezoluţia 4K a fost îmbunătăţită, unele televizoare “inteligente” au deja un format 8K, inaugurând astfel o nouă eră a ecranelor TV.

Printre vedetele din această ediţie se află televizorul cu diagonala de 45 cm ce poate fi rulat ca o hârtie şi, chiar dacă este vorba de un prototip, experţii spun că tehnologia va putea fi folosită în curând pentru telefoane şi ecrane de maşină ce vor putea fi mulate pe interiorul autovehiculelor.

 

NICIUN COMENTARIU