14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 17:59

Putin contraatacă. Amenințarea care vizează direct România

spot_img

Rusia “va iniţia contramăsuri” în vederea întăririi potenţialului forţelor sale strategice nucleare, în condiţiile în care SUA îşi desfăşoară sistemul lor de apărare antirachetă, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, informează RIA Novosti.

“Rusia va iniţia contramăsurile necesare în vederea întăririi potenţialului forţelor sale strategice nucleare. Vom lucra şi la un sistem propriu de apărare antirachetă”, a spus liderul de la Kremlin.

Potrivit liderului rus, în ultimii trei ani, întreprinderile din industria militară rusă “au creat şi au testat cu succes o serie de sisteme de perspectivă, care sunt în stare să îndeplinească sarcini militare pentru contracararea oricăror sisteme antirachetă”.

Putin a subliniat că aceste sisteme au început să intre în dotarea armatei ruse în acest an, astfel că în prezent forţele armate ruse se preocupă de “asimilarea noilor tipuri de arme”.

Într-o declaraţie făcută în 13 octombrie de Mihail Ulianov, directorul Departamentului pentru probleme de neproliferare şi control al armamentului din Ministerul rus de Externe, în timpul unui discurs ţinut în comitetul de profil al Adunării Generale a ONU, Rusia a cerut guvernelor SUA şi României să renunţe la instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 în dispozitivul de apărare antirachetă din România.

În aceeaşi zi, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a dat asigurări că eforturile Washingtonului în domeniul apărării antirachetă nu sunt menite să afecteze echilibrul strategic cu Rusia.