19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:14

Purtarea măştii, obligatorie în jurul școlilor din Capitală

spot_img

În Bucureşti, purtarea măştii rămâne obligatorie într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, în cazul persoanelor care staţionează.

Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti a decis, în şedinţa de sâmbătă, impunerea obligativităţii purtării măştii de protecţie într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, în cazul persoanelor care staţionează, măsura fiind explicată prin faptul că la şcoli merg copii care sunt expuşi infectării, dar care nu pot fi vaccinaţi.

“Discuţiile au continuat un pic mai mult având în vedere dificultatea de a decide de exemplu care sunt alte spaţii aglomerate”, a spus prefectul.

Prefectul a menţionat că pentru alte zone va exista o perioadă de monitorizare de o săptămână, în urma căreia forţele de ordine vor face propuneri și se vor lua alte măsuri, dacă va fi cazul.

El a afirmat că monitorizările vor consta în “observări făcute, notate şi transmise, adică un fel de observare empirică a situaţiei de pe teren”.

Prefectul a spus că toate măsurile stabilite în şedinţă vor intra în vigoare imediat.

La Prefectură nu se va purta mască

Alin Stoica a afirmat că fiecare angajator în parte decide dacă în birouri se va purta sau nu mască de protecţie, precizând că la Prefectură, în birourile unde toate persoanele sunt vaccinate, nu se va purta mască.

“Este decizia proprie a fiecărui operator sau a fiecărui angajator. Prin medicul de medicina muncii se pot stabili aceste reguli interne de către fiecare angajator în parte. Încă nu am stabilit, dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”, a precizat prefectul Capitalei.

20.000 de persoane vaccinate până la sfârșitul lunii

Întrebat dacă există o ţintă de vaccinare stabilită la nivel Capitalei, Alin Stoica a spus că şi-a propus ca în Bucureşti să se ajungă, până la finalul lunii, la un număr de 20.000 de persoane.

“Nu este stabilită o ţintă de vaccinare. O aşteptăm pentru că am văzut în CNSU că Guvernul îşi va propune nişte ţinte de vaccinare. În momentul în care le vom primi, evident vom depune tot efortul să-l facem. Pot spune că noi am stabilit, nu oficial, dar avem o ţintă de vaccinare în Bucureşti de 20.000 şi sperăm să o atingem până la sfârşitul lunii”, a menţionat Alin Stoica.