28.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 15:17
No menu items!

Un american, fraudă de 4 milioane de dolari din ajutoarele pentru COVID. Și-a cumpărat un Lamborghini

spot_img

Un american a fost acuzat că a obţinut fraudulos 3,9 milioane de dolari din ajutoarele federale acordate companiilor afectate de COVID-19, iar cu o parte din bani și-a cumpărat un Lamborghini. El a fost condamnat la peste şase ani de închisoare, potrivit unui judecător din Miami citat de EFE.

David Hines (29 de ani) a fost arestat în iulie 2020. În februarie 2021, el s-a declarat vinovat la acuzaţiile de fraudă bancară, fals în declaraţie către o instituţie fianciară şi tranzacţie cu câştiguri ilegale.

Pe lângă beneficiile personale, bărbatul a reușit să obțină împrumuturi și pentru alte persoane, pe care apoi le-a folosit în propriul avantaj.

Hines a pretins ajutoare în cadrul programului PPP de până la 13,5 milioane de dolari în numele acestor companii, iar prin intermediul Bank of America el a reuşit să ridice 3,9 milioane de dolari.  Suspiciunile au început să apară când s-a descoperit că nu plătise niciun fel de salariu, însă încasase bani pentru cumpărarea unor obiecte de lux şi pentru a petrece diferite sejururi în hoteluri din Miami Beach. 

Judecătorul i-a cerut lui Hines să restituie modelul Lamborghini Huracan, estimat la 318.000 de dolari, precum şi restul banilor primiţi de la stat.