16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 17:48
No menu items!

PSD și USR Piatra-Neamț își dau afară viceprimarii și consilierii. Printre ei, și pupila lui Arsene, Florentinei -Luca Moise, acuzată de trădare

spot_img

La propunerea președintelui PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa, membrii Biroului Permanent Județean al PSD Neamț au votat, în unanimitate, pentru excluderea din partid a Florentinei -Luca Moise și a lui Eduard- Robert Minuț.

Florentina Moise, șefa Inspectoratului Județean Școlar Județean Neamț, este la un pas de a fi exclusă din Partidul Social Democrat. Atât Moise, cât și consilierul local Eduard Robert Minuț (ales viceprimar la Piatra-Neamț), propus și el pentru excludere, sunt acuzați că nu au respectat deciziile luate în interiorul organizației, ci au acționat împotriva intereselor partidului – fapt inacceptabil în opinia conducerii PSD. Propunerea de excludere a celor doi a fost făcută de Daniel Harpa, președintele PSD Neamț.

Dacă va fi exclusă și va pierde și funcția de inspector șef la Inspectoratul Școlar, Florentina Moise va reveni la Consiliul Județean Neamț, acolo unde are asigurată o funcție bine remunerată.

În comunicatul PSD se vorbește nu numai despre nerespectarea deciziilor luate în interiorul partidului, ci și despre trădare, semn că faptele de care sunt acuzați cei doi sunt grave.

„Daniel Vasilică Harpa, președintele PSD Neamț, propune excluderea din partid a doi membri: Florentina-Luca Moise și Eduard-Robert Minuț. Propunerea urmează să fie supusă la vot astăzi, 1 martie, în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean al PSD Neamț. Principalul motiv pentru luarea acestei decizii este faptul că cei doi nu au respectat deciziile luate în interiorul organizației, ci au acționat împotriva intereselor partidului – fapt inacceptabil. Președintele Daniel Vasilică Harpa își dorește ca toți cei din echipa PSD să acționeze în conformitate cu valorile și principiile social-democrate, printre care trădarea nu se regăsește”, se arată în comunicatul PSD Neamț.

Nu doar PSD a fost cuprins de valul de excluderi, ci și USR Piatra-Neamț, care, sub conducerea deputatului Iulian Bulai, a anunțat excluderea din partid a viceprimarului municipiului Piatra-Neamț, Marius Irimia, alături de un alt consilier USR.

Decizii ar putea crea probleme penale ambilor șefi de partide, unde excluderea unui membru care nu a încălcat statutul (sau Constituția) este ilegală.

D.Constantin