16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 17:58
No menu items!

Fetiță de 12 ani, agresată sexual de 17 adolescenți. Băieții își filmau sau fotografiau acţiunile

spot_img

17 adolescenţi sunt suspectaţi că au agresat sexual o fetiţă de 12 ani „de mai multe ori pe săptămână, timp de mai multe luni”, în Austria, potrivit AFP, citată de News.ro.S-a întâmplat într-un cartier defavorizat al Vienei, între februarie şi iunie 2023.

Agresiunile sexuale au avut loc „pe scări, în toalete, într-un garaj, într-un hotel sau la domiciliul autorilor”, a declarat presei ofiţerul de poliţie Florian Finda.

Majoritatea suspecților (17, în total) sunt minori de origine siriană, turcă, italiană, bulgară şi sârbă.

Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuţi de poliţie pentru alte infracţiuni şi sunt acuzaţi de diverse infracţiuni sexuale şi de producerea de imagini cu agresiuni sexuale asupra minorilor.

Doi dintre suspecți au mai puțin de 14 ani

Doi dintre adolescenții suspectati că au agresat-o sexual pe fetiță au mai puţin de 14 ani, ceea ce face să nu poată fi trași la răspundere penal.

Treisprezece dintre ei au fost interogaţi joi şi au negat parţial acuzaţiile, potrivit sursei citate.

Cei 17 băieți şi victima, cetăţeană austriacă, s-au cunoscut prin intermediul unuia dintre adolescenţi, de care fata a fost îndrăgostită. Așa a în contact și cu ceilalţi băieţi.

Adolescenții au făcut făcut schimb de videoclipuri cu actele comise prin intermediul reţelelor sociale.

Unul dintre băieți este suspectat și că a ameninţat copila că dacă îl va refuza, va publica imaginile. Potrivit poliţiei, niciuna dintre imagini nu a fost însă postată pe Internet.

De frică, fata a păstrat tăcerea înainte de a-i mărturisi, în cele din urmă, în octombrie, mamei sale, care a depus imediat o plângere.

Procuratura urmează să facă lumină în acest caz, unul extrem de rar în această ţară cu o rată scăzută a criminalităţii, notează AFP.

D.Constantin