15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:50
No menu items!

PSD nu susține un guvern minoritar: „Încă mai este cale de negociere”

spot_img

Marcel Ciolacu a declarat, vineri dimineață, că PSD nu susține un guvern minoritar PNL-UDMR, așa cum au anunțat liberalii vineri seară, după ședința de la Vila Lac.

PSD anunță clar că nu susține varianta unui guvern minoritar, care nu este stabil.

„Am avut deschidere să discutăm 10 măsuri, programul de guvernare pe o perioadă scurtă, guvern de tehnocrați ca după aceea să avem anticipate. Nu știu ce au hotărât liberalii, PSD rămâne consecvent și consideră că soluția unui guvern minoritar este o greșeală mare, noi nu putem susține așa ceva. Când ai de-a face cu patru crize, nu poți trece cu un guvern minoritar, trebuie guvern stabil cu majoritate în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD a propus să intre la guvernare cu PNL și UDMR, Marcel Ciolacu a spus că nu a apucat să aibă o astfel de discuție cu liberalii. În cazul în care cabinetul Ciucă va veni în Parlament cu un guvern minoritar PNL-UDMR, PSD nu îl va vota, dar poate „există vreo înțelegere cu USR”, a mai adăugat Ciolacu. Altfel, PSD este dispus să meargă oricând la alegeri anticipate.

„Ajungem la următoarele consultări, sau dacă există această siguranță la PNL, înseamnă că au majoritate, cu USR. Nu este târziu pentru nicio variantă, suntem deschiși la negocieri, nu cred că ați văzut condiționare din partea PSD. Dacă ajungem la anticipate, nu este o catastrofă să te întorci la popor”, a mai spus președintele PSD.

Marilena Nedelcu