15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:44
No menu items!

PSD nu merge cu o propunere de premier la Cotroceni: „Iohannis să-și refacă guvernarea”

spot_img

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că PSD nu va merge luni la consultările de la Cotroceni, cu o propunere de prim-ministru, liderul partidului considerând că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să fie cel care „să-şi refacă guvernarea”.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a declarat, duminică, că niciun caz formaţiunea social-democrată va vota pentru instalarea unui Guvern PNL, dar care să fie sprijinit din umbră de PSD. Dîncu a subliniat că PSD nu este împotriva lui Cîţu, ci împotriva guvernării PNL-USR-UDMR.

„Nu avem cum. Electoratul nostru este total împotriva acestui gest. A acceptat proiectul nostru politic, deşi unii ar fi vrut să accelerăm lupta politica. Nu ne putem permite. Nu putem vota un guvern PNL”, a declarat Vasile Dîncu într-un interviu acordat la Prima TV, la emisiunea Insider Politic.

Întrebat despre un posibil blat între Iohannis şi PSD, Vasile Dîncu a precizat că „Faptele anulează zvonurile şi circuitele paralele de informaţii. AUR şi USR au încercat să ne folosească ca un ciocan pentru a-l da jos pe Cîţu. Noi le-am făcut jumătate de cadou (n.r- celor din USR). Nu putem să le facem cadoul întreg, ca să-i băgăm la guvernare”.   

Preşedintele Consiliului Naţional a mai subliniat că formaţiunea social-democrată nu ar vota un guvern PNL nici dacă propunerea liberalilor este o altă persoană diferită de cea a şefului partidului.