24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 17:11
No menu items!

Klaus Iohannis s-a dus la biserică înainte de consultările cu partidele

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, duminică, înainte de consultările de luni, de la Cotroceni, cu partidele parlamentare la slujba de la Biserica Evanghelică, care a inaugurat astfel renovarea lăcașului de cult. Şeful statului a declarat că oraşul arată „din ce în ce mai bine”, iar comunitatea săsească este activă.

Preşedintele Iohannis a transmis că renovarea Bisericii Evanghelice din Sibiu arată faptul că saşii sunt activi şi pun accentul pe moştenirea spirituală şi cea culturală. El a mai subliniat şi că oraşul arată „din ce în ce mai bine”.

„Este impresionant, o lucrare mare, absolut notabilă şi cred că această mare lucrare de renovare arată că această comunitate săsească, care numeric este mică, este activă, este vie şi, după părerea mea foarte important, arată că aici, în Sibiu, şi în această comunitate, se pune mare valoare pe moştenirea spirituală, culturală şi, nu în ultimul rând, pe cea arhitectonică şi sunt foarte bucuros să văd că aici în Sibiu lucrurile merg mai departe şi oraşul arată din ce în ce mai bine”, a afirmat Iohannis, conform Agerpres.

Preşedintele României a participat duminică, alături de soţia sa, Carmen, la slujba de la Biserica Evanghelică din municipiul Sibiu. Cu această ocazie a avut loc şi inaugurarea bisericii, după ce a fost renovată. 

Emanuel Stan