10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:48
No menu items!

Când va putea primi pacienți spitalul modular de la Pipera

spot_img

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a declarat, duminică, 10 octombrie, că spitalul modular de la Pipera este reoperaţionalizat în vederea primirii de pacienţi cu patologia COVID și a precizat că speră, ca marţi, primii bolnavi să poată fi duşi la unitatea sanitară.

Arafat a menţionat că România a primit concentratoare de oxigen, acestea urmând a fi duse la Pipera, notează news.ro.

„De marţi sperăm că o să înceapă să primească pacienţi”, a afirmat Raed Arafat, duminică după amiaza, în timp ce vizita spitalul modular din Pipera.
 
Acesta a menţionat că în interior se lucrează, că spitalul ester foarte bine pregătit şi urmează să vină şi echipamentele medicale.
 
Spitalul modular va dispune de cel mult 374 de paturi dar, în primă fază, vor fi reoperaţionalizate o sută de paturi.
 
În ceea ce priveşte personalul medical care va deservi unitatea sanitară, Raed Arafat a spus că personalul alocat va fi de la ASSMB şi va fi suplimentat  şi din personalul din afara ASSMB.
 
Secretarul de stat din MAI a precizat că România a primit concentratoarele de oxigen solicitate prin Mecanismul European de protecţie civilă.
 
„Concentratoarele au intrat în ţară şi o să ajungă în noaptea asta la depozitul nostru, care este în zona Prahova, şi mâine dimineaţă vor fi aduse aici”, a menţionat Raed Arafat.