7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:32
No menu items!

PSD Călărași a cerut EXCLUDEREA lui Dumitru Coarnă din partid. Deputatul Coarnă: Îi dau în judecată!

spot_img

PSD Călărași, filiala din care face parte deputatul Dumitru Coarnă, acuzat de colegii de partid că „face jocurile Rusiei” pentru că a fost cu Diana Șoșoacă și alți doi parlamentari în audiență la ambasadorul rus din România, a depus, la partid, cererea de excludere a lui Coarnă din formațiune. Fostul sindicalist nu se lasă însă și anunță că îi va da în judecată pe cei care decid excluderea sa din partid.

Marcel Ciolacu a anunțat încă de luni dimineață că social-democraţii vor lua act de documentele privind excluderea parlamentarului PSD, depuse de filiala de care aparține Dumitru Coarnă, Călărași, deoarece deputatul a mers la Ambasada Rusiei.

„Un membru al PSD nu avea ce căuta la Ambasada Rusiei”, a susținut președintele PSD, Marcel Ciolacu, precizând că va avea discuţii cu membrii Biroului Permanent. 

Dumitru Coarnă a declarat, însă, la Realitatea Plus, că va contesta în instanță decizia PSD, dacă va fi exclus din partid.

„Din perspectivă juridică, mi s-a încălcat dreptul la apărare, chestie de bun simț, ca să nu mai spun de constituționalitate. Trebuiau să îmi asigure dreptul la apărare, să mă cheme și să mă întrebe, să mă lase să mă apăr. Nici condamnații la moarte nu sunt trimiși în fața plutonului de execuție fără să fie audiați. Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu m-a întrebat nimeni ce am făcut acolo, dacă am greșit, dacă n-am greșit, discutăm, analizăm. Nu, au luat o decizie fără să mă întrebe, fără să mă consulte, fără temei juridic. Mă gândesc serios, am și vorbit cu avocații mei, să acționez în instanță această decizie neconstituțională“, a declarat Dumitru Coarnă la Realitatea Plus.

Diana Şoşoacă, Dumitru Coarnă (PSD), Mihai Lasca şi Francisc Tobă s-au întâlnit miercuri, 30 martie, cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti. Parlamentarii români şi-au exprimat deschiderea pentru negocieri de pace în „Casa Poporului” şi o eventuală poziţie de neutralitate a ţării noastre, în contextul războiului din Ucraina.

Marilena Nedelcu