28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:55
No menu items!

Dumitru Coarnă va fi exclus din PSD, după ce s-a dus cu Diana Șoșoacă la ambasadorul Rusiei la București

spot_img

Deputatul PSD Dumitru Coarnă va fi exclus din PSD, a declarat Marcel Ciolacu după vizita pe care deputatul, fost sindicalist al polițiștilor, a făcut-o la Ambasada Rusiei la București, împreună cu senatoarea Diana Șoșoacă și deputaţii Mihai Lasca şi Francisc Tobă, foști parlamentari AUR.

Diana Șoșoacă a postat pe Facebook că miercuri, împreună cu deputații Dumitru Coarnă, Mihai Lasca și Francisc Tobă, a avut o întâlnire cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin, pe tema Memoriului privind Neutralitatea României, Pacea de la Bucureşti. 

Dumitru Coarnă a precizat că memoriul a fost înaintat către alte șapte ambasade, nu doar către cea a Rusiei, a fost întocmit de Diana Șoșoacă, iar cei trei deputați „doar și-au dat OK-ul”.

„Ce vreau să le spun rușilor, le spun tuturor. Ca să analizăm trebuie să vorbești cu ambele părți. Noi milităm pentru pace. Noi am mers pe logica oficialilor NATO. Noi nu mai avem drept la inițiativă parlamentară? Nu e nimic împotrivă.

Era o idee să se negocieze pacea la București, puteam pune la dispoziție Casa Poporului„, a declarat Dumitru Coarnă într-o emisiune la B1 TV.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat însă că la prima şedinţă a conducerii partidului va propune excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă.

„PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană şi NATO şi care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federaţia Rusă. Acţiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democraţie, libertate şi drepturile fundamentale”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

M. Nedelcu