17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 18:53
No menu items!

Protestele anti-restricții din țară. Jandarmii au dat 650 de amenzi, în valoare de peste 400.000 de lei

spot_img

Jandarmeria Română a anunțat, marți, că, în urma protestelor care au avut loc în țară, au fost aplicate organizatorilor și participanților 650 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 400.000 de lei.

Jandarmii au asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc, luni, în 70 de localități.

“Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 650 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 400.000 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”, a precizat Jandarmeria Română.

De asemenea, în 38 dintre cele 70 de localități, în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

Potrivit Jandarmeriei, în București, pe timpul protestelor au fost înregistrate situații de agresiune asupra forțelor de ordine prin folosirea de materiale pirotehnice, elemente de mobilier stradal, sticle, bucăți de asfalt și pietre. În urma acestor incidente, au fost răniți 12 jandarmi și avariate 6 autospeciale.

Și la protestele din Drobeta Turnu Severin și Galați au fost înregistrate incidente în care manifestanții au agresat forțele de ordine, iar la Brăila au încercat distrugerea unui indicator rutier. Cei implicați au fost conduși la sediile unităților de poliție pentru cercetări.

În incidentele de la Galați, 6 jandarmi au fost răniți, însă fără a avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

“În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, mai menționează Jandarmeria Română.