6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 2:30

FOTO / Urmările violențelor din Capitală: 12 jandarmi răniţi, 222 de amenzi, dosare penale pentru ultraj

Reprezentanţii Poliției și Jandarmeriei au anunțat, marți, că 12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital, în urma violenţelor din Capitală, iar 188 de persoane implicate în incidente au fost identificate.

“Am avut un protest în Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii. Spre final, şi-a pierdut caracterul paşnic. Un grup de protestatari a plecat spre Piața Unirii. Trei persoane din acest grup au schimbat direcția de deplasare. Colegii mei au încercat să discute cu ei pentru legitimare, aceștia au devenit violenți. La acel moment, o parte din protestatari au adresat injurii jandarmilor și au folosit pietre. 12 dintre colegii mei au fost răniți și s-au deplasat la Floreasca”, a declarat Cătălin Stegăroiu,  șeful Jandarmeriei.

Șeful Poliției Capitalei, comisar-șef Bogdan Berechet, a menționat că au fost declanşate cercetări pentru ultraj, tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere.

“Poliţia Capitalei a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere. Vorbim despre vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport. Dosarele vor fi instrumente de procurori. Cele 188 de persoane conduse la poliţie sunt identificate, fotografiate, amprentate, mare parte au fost şi sancţionate. 222 de amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor. Persoanele identificate sunt audiate şi vor fi dispuse măsurile legale. Facem activităţi pentru identificarea celor care au provocat distrugeri şi au deranjat ordinea publică”, a anunţat comisar-şef Bogdan Berechet.