7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 2:10
No menu items!

Profesor de sport, acuzat că a fotografiat elevele la baie

spot_img

Un profesor de sport este anchetat pentru că a fotografiat fetițe de clasa a II-a în baia unității de învățământ.

Mama unei eleve a sesizat poliția, care a alertat conducerea Școlii gimnaziale nr. 164 din sectorul 6 din București. Femeia a spus că profesorul ar fi intrat peste fetițe la baie și le-ar fi fotografiat cu telefonul mobil.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat că ISMB a primit joi o sesizare de la un părinte în legătură cu acestă situaţie, iar vineri dimineaţă la şcoală a fost trimisă o echipă de inspectori pentru a verifica dacă faptele sesizate sunt reale.

Putem încadra fapte unui profesor ca şi comportament indecent sau comportament imoral. Deocamdată suntem în cercetări şi, după ce echipa de inspectori va finaliza această cercetare, şi şcoala va face o cercetare printr-o comisie de cercetare disciplinară care va fi constituită conform legii. În funcţie de concluzii, vor fi stabilite sancţiunile. Deocamdată suntem în faza preliminară.

Marian Banu, purtător de cuvânt ISMB

Profesorul a fost suspendat de la ore, în locul lui a fost desemnat un alt cadru didactic. Secția 22 Poliție a deschis o anchetă împreună cu procurorii din sectorul 6, pentru violarea vieţii private, urmând să fie audiate mai multe persoane şi să fie efectuate și alte activități procedurale.

S.M.