7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:57

Țara în care marihuana se va vinde în farmacii

spot_img

Uruguay, care a reglementat piața de cannabis sub controlul statului, a autorizat două firme să vândă marihuana în farmacii.

Cele două firme autorizate de stat se vor ocupa de cultivarea marihuanei și în cel mult opt luni, produsul va putea fi vândut în farmacii. Guvernul a amânat, din vara lui 2014, când a lansat apelul companiilor de a produce cannabis sub autoritatea statului, să decidă câștigătorii dintre firmele doritoare. Acestea trebuie să aibă un registru clar, o rețea de farmacii și trebuie să îndeplinească și alte condiții, pentru a nu se face greșeli în accesul populațiie la substanță.

Obiectivul stabilit de lege este ca marihuana, ale cărei semințe sunt în fază de evaluare în scopul obținerii unei genetice proprii, să ajungă la cetățenii care se înregistrează la autoritatea statului care reglementează consumul legal, în doze de până la 40 de grame lunare și 10 săptămânale.

Până acum există peste 3.000 de utilizatori în Uriuguay, între cultivatori domestici sau organizați de cluburile de consum de canabis.

Stoparea traficului de droguri a fost unul din principalele motive care a determinat administrația lui José Mujica (2010-2015) să aprobe în decembrie 2013 o lege care a făcut din Uruguay un pionier în această nouă abordare a luptei anti-droguri.

S.M.