15.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 8:23
No menu items!

Procurorul Răzvan Horațiu Radu, aviz negativ în Parlament pentru poziția de judecător al României la CEDO

spot_img

Fost agent guvernamental al României la CEDO și fost secretar general al Ministerului Justiției, procurorul Răzvan Horațiu Radu a primit, marți, aviz negativ din partea Comisiilor reunite, Juridică și Drepturile Omului, din Camera Deputaților, pentru postul de judecător din partea României la CEDO. 

Răzvan Horațiu Radu este singura propunere a Ministerului Justiției, dintr-o listă de trei propuneri pentru postul de judecător și două propuneri de supleant, care a primit aviz negativ din partea comisiilor din parlament. 

Astfel, Sebastian Rădulețu, avocat, și Bogdan Iancu, profesor universitar la științe politice, au primit aviz pozitiv. Lista de supleanți, formată din Claudia Jderu, judecător la Curtea de Apel București, și Mihaela Tofan, profesor universitar, a primit și ea aviz pozitiv.

În cazul lui Răzvan Horațiu Radu, numărul 3 pe lista transmisă de Guvern Parlamentului, au fost 8 voturi „împotrivă”, 6 voturi „pentru” și 5 abțineri. 

Începând cu data de 9 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat încetarea detașării lui Răzvan Horațiu Radu, procuror la Parchetul General, la Ministerul Justiției, unde ocupa postul de secretar general, funcție în care fusese numit de fostul ministru al Justiției, Stelian Ion. 

Raluca Dan