18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:45
No menu items!

Ce miniștri din cabinetul Orban au semnat ordonanța cu masca obligatorie, declarată neconstituțională pentru că nu a avut avizul legislativ

spot_img

Ordonanța 192/2020, declarată neconstituțională de judecătorii CCR, pentru că Guvernul nu a cerut avizul Consiliului Legislativ pentru prevederile impuse, a fost adoptată de Guvernul Ludovic Orban în noiembrie 2020, cu o lună și jumătate înainte de a fi înlocuit de Guvernul condus de Florin Cîțu.

OUG nr 192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și pentru modificarea lit. a) a art. 7 din Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, a fost adoptată în ședința de Guvern din 5 noiembrie 2020 și publicată în Monitorul Oficial din 6 noiembrie 2020.

Teoretic, înainte de ședința Executivului, circuitul de avizare trebuia să treacă și pe la Consiliul Legislativ. Asta nu s-a înt\mplat însă, din moment ce judecătorii CCR au decis că ordonanța nu a îndeplinit aceste condiții de legalitate.

Semnatarii Ordonanței au fost:

  • Ludovic Orban – prim-ministru
  • Raluca Turcan – viceprim-ministru
  • Monica Anisie – ministrul Educației
  • secretar stat Andrei Baciu – pentru ministrul Sănătății
  • secretar stat Augustin-Cătălin Iapă – pentru ministrul Lucrărilor publice, Dezvoltării și Administrației
  • Violeta Alexandru – ministrul Muncii și Protecției Sociale

Marilena Nedelcu