19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 7:03

Procurorul Mircea Negulescu și-a dat demisia din DNA

spot_img

Procurorul Mircea Negulescu de la Serviciul Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a demisionat, miercuri, din DNA.

Demisia lui Negulescu a fost anunțată de DNA, într-un comunicat de presă.

“Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare”, se precizează în comunicatul DNA.

Cererea de demisie a lui Mircea Negulescu din DNA vine la nici 24 de ore de la momentul la care postul România TV a difuzat o înregistrare audio în care procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti, stă de vorbă cu o femeie căreia îi dezvăluie multe date şi amănunte din dosare penale. În plus, Negulescu se laudă că a arestat “jumătate din România” și l-a jignit pe procurorul general al României, Augustin Lazăr.

De altfel, Lazăr a cerut declanșarea de urgență a unei anchete disciplinare împotriva lui Mircea Negulescu, după difuzarea înregistrării.

R.D.

foto: RTV.net