17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 18:20

Dosarul “OUG 13”. Ministrul pentru relația cu parlamentul, Grațiela Gavrilescu, la DNA

spot_img

Ministrul delegat pentru relația cu parlamentul, Grațiela Gavrilescu, a ajuns miercuri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde urmează să fie audiată de procurori.

Ministrul a refuzat să facă declarații presei la intrarea în DNA.

Grațiela Gavrilescu ar urma să fie audiată ca martor în dosarul deschis de DNA privind ordonanța de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale, precum și cu proiectul de lege referitor la grațiere.

Pe 2 februarie, Ministerul Justiției (MJ) a confirmat că a primit o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor penale, precum și cu proiectul de lege referitor la grațiere.

În aceeași zi, procurorul general Augustin Lazăr, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) încetarea detașării  la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima, invocând “necesitatea derulării în condiții de imparțialitate” a anchetei DNA privind adoptarea ordonanței de urgență ce vizează modificarea Codurilor penale, precum și proiectul de lege referitor la grațiere. 

A doua zi, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis încetarea detașării la Ministerul Justiției a celor doi. În plus, Oana Schmidt- Hăineală a și demisionat din funcția de secretar de stat.

R.D.

foto: agerpres.ro