-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 4:15
No menu items!

Procurorii #rezist Romi Varga și Alexandra Lăncrănjan, în fruntea magistraților protestatari

spot_img

Șeful Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului General, Romulus Varga, a postat pe contul său de Facebook, un anunț și un îndemn la protest pentru magistrați.

Cunoscut pentru apartenența la un grup de procurori susținători ai fenomenului #rezist, Romulus  Varga, a anunțat, joi seara, că „magistrații vor protesta în București, vineri, 22 februarie, ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiție, față de modificările intempestive aduse în această săptămână legilor justiției prin ordonanță de urgență, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii și a corpului de magistrați”. „Toate instituțiile statului trebuie să respecte independența justiției, separația și echilibrul puterilor în stat, sub semnul transparenței și al loialității, atât față de celelalte instituții, cât mai ales față de cetățeni”, a scris Romușlus Varga.

Același anunț a fost postat și de celebra procuroare DNA Alexandra Lăncrănjan, cunoscută cu pseudonimul „Veverița”, procuror din echipa de suflet a Laurei Codruța Kovesi. Postarea vine chiar cu o zi înaintea bilanțului activității DNA, iar protestul are loc imediat după încheierea acestuia.

Romulus Varga este cel care a apărut, în timpul protestelor procurorilor de anul trecut, și la postul de televiziune online Rezistența TV, acolo unde a dat interviu și Laura Codruța Kovesi. 

Andi Topală