8.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 5:17
No menu items!

Prințul Charles sare în ajutorul pompierilor brașoveni

spot_img

Trei autospeciale pentru stins incendii şi un camion cu diferite echipamente vor fi donate de către Fundaţia „Mihai Eminescu Trust” patronată de prinţul Charles inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă (ISU) din Braşov şi Mureş.

Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al Judeţului Braşov va primi o autospecială pentru stins incendii cu o capacitate de 1800 litri de apă, iar două autospeciale de stins incendii şi un camion cu diferite echipamente vor ajunge la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş.

Autospeciala care va intra în dotarea ISU Braşov este de tip „Dennis Rapier”, fabricată în anul 2000 și va fi repartizată Detaşamentului de Pompieri Făgăraş cu scopul de a acţiona în zona de competenţă din care face parte şi satul Viscri, unde Prinţul Charles are o proprietate.

Unsprezece pompieri din Departamentul de pompieri Făgăraş vor participa la antrenamentee speciale pentru a se familiarize cu noile utilaje.

Ceremonia oficială de predare a autospecialelor şi a echipamentelor va avea loc sâmbătă, în Piaţa Cetăţii din Sighişoara. La festivitate sunt aşteptate să participe oficialităţi din cele două judeţe, secretarul de stat dr. Raed Arafat, precum şi Ambasadorul Marii Britanii.(S.S.)