19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:54
No menu items!

Primul serviciu de recrutare prin inteligenţă artificială din România

spot_img

Skilld, primul serviciu de recrutare rapidă prin inteligenţă artificială din ţară, va fi lasnat de eJobs România, pentru a răspunde deficitului de forţă de muncă din piaţă şi prin care doreşte să eficientizeze şi mai mult procesele de recrutare, potrivit unui comunicat remis, marţi.

În ultimele trei luni, cererea de specialişti din categoria white collar, cu studii superioare, a crescut cu 47% faţă de perioada similară a anului trecut şi chiar cu 10% faţă de 2019, moment în care piaţa muncii trecea printr-un adevărat boom.

Cele mai multe joburi pentru candidaţii white collar au fost scoase la bătaie de angajatorii din Capitală, Bucureştiul fiind urmat de Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

Fiecare dintre aceste oraşe de provincie are peste 11.000 de astfel de locuri de muncă noi doar în ultimele trei luni.

Pe fondul creşterii nevoii de candidaţi cu studii superioare, competiţia pentru atragerea acestora e tot mai acerbă în rândul companiilor, iar eforturile de recrutare, tot mai mari, specialiştii fiind din ce în ce mai greu de mulţumit când vine vorba de o nouă provocare profesională.

Salariul rămâne principalul criteriu după care aceştia îşi aleg un job nou, dar la fel de importante sunt şi oportunităţile de creştere în carieră, urmate de stabilitatea angajatorului şi un pachet de beneficii extrasalariale peste medie.

„E clar că lista de preferinţe a candidaţilor a crescut în ultima perioadă, având în vedere oferta tot mai generoasă de locuri de muncă, dar şi eforturile companiilor de a-i atrage.

Ca un răspuns la această nevoie a pieţei, pentru prima oară pe piaţa din România, Skilld aduce resursele umane şi inteligenţa artificială la aceeaşi masă pentru a face cererea şi oferta să se întâlnească mai repede şi mai eficient.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, vom aduce în atenţia candidaţilor susceptibili de o schimbare profesională joburi adaptate profilului lor, inclusiv celor care nu sunt în căutare activă de job.

Sună futurist, dar este realitatea lui 2021 şi ne bucurăm să fim primii care fac din inteligenţa artificială o normalitate şi în sfera HR-ului”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.