Primul magistrat trimis în judecată de noua secție din Parchetul General: fostul procurorul alcoolic de la DNA Eugen Stoina

Procurorii nou-înființatei Secții pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis în judecată în prim magistrat.

Fostul procuror DNA Eugen Stoina, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, a fost trimis în judecată pentru refuz de la prelevarea de mostre  biologice. 

El a provocat, la începutul anului, un accident rutier în lanț, fiind la volan puternic sub influența băuturilor alcoolice.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, la data de 11 ianuarie 2018, în jurul orelor 14.40, aflându-se în București la volanul unui autoturism, inculpatul Stoina Eugen, pe fondul nepăstrării distanţei între autovehicule, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul care se afla oprit, în coloană, la semafor. Aceasta a generat tamponarea în lanț a încă două autoturisme, oprite în coloană la semafor, precum și vătămarea corporală a inculpatului Stoina Eugen.

La locul accidentului s-au deplasat organele de cercetare penală ale Brigăzii Rutiere, precum și echipajul SMURD, care a hotărât transportarea inculpatului Stoina Eugen la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Din probele administrate de procurori reiese că inculpatul ar fi părăsit unitatea medicală fără a avea avizul medicului de gardă. Ulterior, inculpatul a fost căutat de organele de poliție rutieră, reușindu-se contactarea telefonică a acestuia la ora 17,55, cu solicitarea de a se prezenta la sediul Brigăzii Rutiere. Inculpatul s-a prezentat la sediul poliţiei rutiere unde a fost testat cu aparatul alcooltest. Ulterior, inculpatul a fost condus apoi la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe de sânge, stabilindu-se că acesta consumase băuturi alcoolice.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, la Înalta Curte de Casație și Justiție, rechizitoriul fiind comunicat și Consiliului Superior al Magistraturii.

NICIUN COMENTARIU