15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:07
No menu items!

Primarul musulman al Rotterdamului îi alungă pe jihadiști din Olanda

spot_img

Ahmed Aboutaleb se teme că „musulmanii beniintenționați” vor fi urmăriți din cauza celor jihadiști

Ahmed Aboutaleb

Primarul oraşului Rotterdam, musulmanul de origine marocană Ahmed Aboutaleb, le-a cerut musulmanilor care întorc spatele libertăţii să „îşi facă bagajele” şi să plece din Olanda. Nu este pentru prima dată când edilul face declarații extrem de dure la adresa musulmanilor din Olanda.

Primarul a făcut declarațiile acide, marți, la postul public de televiziune din Olanda, în timpul emisiunii emisiunea Nieuwsuur.

Este de neînţeles să te întorci împotriva libertăţii … Dar dacă nu îţi place libertatea, pentru numele lui Dumnezeu, fă-ţi bagajele şi pleacă

Ahmed Aboutaleb
primarul Olandei

„Trebuie să fie un loc în lume unde poţi fi tu însuţi, unde poţi fi sincer cu tine şi unde să nu te duci să ucizi jurnalişti nevinovaţi. Este stupid, este de neînţeles. Pleacă din Olanda dacă nu îţi găseşti locul aici. Toţi acei musulmani bineintenţionaţi vor fi acum urmăriţi”, a adăugat el.

Peste jumătate din populaţia oraşului Rotterdam este formată din minorităţi etnice sau rezidenţi non-nativi. Aboutaleb este născut în Maroc şi a devenit primarul acestui oraş în 2008.

Aceasta nu este prima dată când primarul face comentarii controversate despre musulmanii olandezi. În 2004, el a declarat că dacă aceştia refuză valorile olandeze, ar trebui să „ia primul avion şi să plece”.

Aboutaleb nu este singurul politician olandez care s-a exprimat împotriva musulmanilor care sunt percepuţi ca fiind împotriva valorilor olandeze. Liderul Partidului Libertăţii (PVV), Geert Wilders, a fost pus sub protecţia poliţiei în 2004, pentru declaraţiile sale cu privire la islam.