24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 13:57
No menu items!

Primarul general Nicușor Dan nu stie cine au fost primarii Capitalei

spot_img

Nicușor Dan a candidat de trei ori pentru funcția de primar general al Capitalei, la ultima încercare a și câștigat, dar nu știe cine au fost precedesorii săi.

Primarul Capitalei i-a spus, luni, liderului de sindicat de la STB SA, Vasile Petrariu, care este și consilier general al PSD, într-o ședință pe tema transportului în comun din Capitală, că timp de 20 de ani, municipalitatea a fost condusă de PSD.

”Domnu’ Nicușor Dan… Chiar așa! Cum a candidat domnul Sorin Oprescu? Dar să zicem, Sorin Oprescu. Dar între Sorin Oprescu și Gabriela Firea cine au fost ceilalți doi primari, și înainte de Sorin Oprescu cine au fost primari, îi știți? Erați pe aici, prin București?” a intervenit in discutie si consilierul general Anca Comănici, care a insistat: ”Știți cine a preluat primăria după Sorin Oprescu?

În ședința CGMB de luni, destul de tensionată, consilierii generali au adoptat delegarea serviciului public de transport în comun din zona București-Ilfov către societăți care prestau deja aceste servicii.

Liderul consilierilor PSD, Aurelian Bădulescu, a și explicat de ce aceștia au votat alături de consilierii din celelalte partide.

“Grupul PSD, având în vedere că este nevoie să se voteze acest punct de pe ordinea de zi pentru STB, o vom face, dar încercați să nu prezentați pompos anumite chestiuni, care au același fond, numai că sunt prezentate într-o altă formă, pentru a fi vizibil. Lumea trebuie să înțeleagă că nu ați inventat apa caldă, încă nu puteți să aduceți apa caldă în București, încă sunt probleme cu țânțarii și așa mai departe”. 

Transportul comun în București este asigurat de STB SA, iar câteva dintre orașele și comunele ilfovene și-au înființat propriile societăți de transport. Spre exemplu, Mogoșoaia și Chitila au, în comun, societatea Eco Trans STCM SA, iar orașul Voluntari are Serviciul de Transport Voluntari SA. Buftea, în schimb, și-a înființat, încă din 2019, Regio Serv Transport SRL.

Roxana Toma