22.4 C
București
duminică, 1 august 2021 - 7:20

Primăria Constanța, câștigată de liberalul Vergil Chițac

spot_img

Vergil Chițac (PNL) este noul primar al Constanței după numărarea tuturor voturilor, câștigând cu patru procente peste următorii doi contracandidați: Stelian Ion (USR PLUS) și Decebal Făgădău (PSD), transmite Infosudest.

Rezultate finale la Constanța:

  • Vergil Chițac – 28,49%
  • Stelian Ion – 24,31%
  • Decebal Făgădău – 24,19%

În mod atipic, primăria a fost câștigată de liberali, iar PSD a pierdut Constanța pentru prima dată în 20 de ani, pe fondul unui absenteism masiv, un record negativ absolut în ultimul sfert de secol: doar 38% dintre constănțeni și-au exprimat opțiunea de vot la alegerile de duminică.

Cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat în anul 2004, atunci când 54,03% din electoratul constănțean l-a legitimat pe Radu Mazăre, care a obținut 56,46% din sufragii, conform jurnaliștilor de la Infosudest.

Vergil Chițac este senator PNL și a fost primul parlamentar român depistat cu Covid-19, în luna martie. Politicianul a fost spitalizat alături de familia sa, fiind cercetat și pentru zădărnicirea combaterii bolilor de procurorii Parchetului General, întrucât nu ar fi luat măsuri de distanțare la primele simptome ale bolii. Liberalul a primit soluția de clasare la începutul lunii iulie, atât pe numele său, cât și pentru angajații DSP care au decis să nu îl transporte cu izoleta.