15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 0:44

VIDEO Prima tranșă de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România

spot_img

Un număr de 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns, miercuri dimineață, în România. Acestea vor fi stocate deocamdată în depozit.

„Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România! În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson)”, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Vaccinurile Johnson&Johnson vor fi stocate, până ce va fi luată o decizie cu privire la administrarea lor, deoarece lansarea serului în Europa a fost amânată. Autoritățile din România au anunțat că așteaptă precizări de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Când se va primi acordul EMA, serul de la Johnson & Johnson va fi utilizat pentru vaccinarea deținuților.

Grupul Johnson&Johnson a precizat că renunță deocamdată să lanseze vaccinul anti-Covid și în Europa, după ce în SUA au fost semnalate cazuri de cheaguri de sânge după vaccinare. Este vorba de șase cazuri de cheaguri de sânge raportate în Statele Unite din aproape 7 milioane de doze administrate.