10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:19
No menu items!

Florin Cîțu i-a REVOCAT din funcție pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan

spot_img

Premierul Florin Cîțu i-a cerut, miercuri, vicepremierului Dan Barna, să îl schimbe din funcție pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, dar și pe secretarul de stat Andreea Moldovan. USR s-a opus, dar premierul Cîțu a insistat, astfel că Vlad Voiculescu a fost demis. Și secretarul de stat Andreea Moldovan este revocată din funcție de premier.

Ministerul Sănătății va fi preluat de vicepremierul Dan Barna, care va fi și ministru interimar la Sănătate.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății”, a transmis Florin Cîţu.

„Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a mai spus premierul.

Premierul „și-ar fi luat lumină” și de la președintele Klaus Iohannis.

Potrivit Constituției, decizia de revocare a unui ministru îi aparține prim-ministrului, care o înaintează președintelui Klaus Iohannis, cel care semnează decretul în termen de 15 zile. 

Ultimul scandal, care ar fi pus capac tuturor de până acum, de la ministerul Sănătății, este legat de ordinul semnat de secretarul de stat din ministerul Sănătății Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Emanuel Stan