26.1 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 11:50

Prima țară care respinge cotele obligatorii de imigranți

spot_img

Polonia nu mai susţine cotele obligatorii pentru refugiaţi ca urmare a atacului de la Paris, a declarat viitorul ministru al Afacerilor Europene de la Varşovia, Konrad Szymanski.

Polonia ar urma să primească 4.500 de imigranţi, potrivit digi24.ro

Ministrul-desemnat polonez al Afacerilor Europene, Konrad Szymanski spune că nu este de acord cu decizia guvernului precedent de a accepta cotele obligatorii pentru refugiaţi, impuse de la Bruxelles. În septembrie, executivul pro-european de la Varşovia a rupt unitatea grupului Vişegrad, format din statele ex-comuniste din Europa Centrală, care se opunea cotelor, ca să fie solidar cu statele vestice. Dar noul cabinet eurosceptic şi conservator de la Varşovia este de altă părere.

Vom accepta doar dacă avem garanţii de securitate. Este o condiţie-cheie. În toată Europa s-a ridicat un semn de întrebare asupra întregii situaţii a imigranţilor

Konrad Szymanski, viitorul ministru polonez al Afacerilor Externe

Miile de imigranţi care continuă să ajungă zilnic în Europa susţin că ei caută doar pace, susținând că şi ei sunt victime ale cruzimii şi de aceea şi-au părăsit casele.

Liderii europeni au făcut apel pentru întărirerea graniţelor externe ale Uniunii Europene. De asemenea, vor fi create centre de primire pe rutele imigranţilor, unde aceştia pot sta până când sunt îndeplinite formele legale de intrare în blocul comunitar.