4.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 5:39

Prima persoană din lume care a primit cea de-a treia doză anti Covid are 91 de ani

spot_img

Margaret Keenan este din Marea Britanie și este prima persoană din lume căreia i-a fost administrată cea de-a treia doză de ser anti-Covid, potrivit BBC. O dată cu ea a fost vaccinată și asistenta care care i-a administrat prima doză lui Margaret Keenan în decembrie.

În vârstă de 91 de ani, Margaret Keenan a primit prima doză din serul Pfizer/BioNTech pe 8 decembrie 2020, iar vineri a fost vaccinată cu doza a treia a serului la Spitalul Universitar din Coventry, aceeași unitate medicală unde a fost imunizată și la finalul anului trecut. Asistenta Matron May Parsons, cea care i-a administrat serul încă de la prima doză de vaccin, a primit și ea doza trei.

O dată cu Margaret Keenan, Marea Britanie a dat startul vaccinării cu doza a treia pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani, persoanele cu comorbidități, dar și pentru angajații din domeniul medical și centrele de îngrijire.

Britanica în vârstă de 91 de ani a avut de transmis și un mesaj celor cărora le este teamă să facă vaccinul: „Pentru cele câteva secunde cât durează, să meargă și să se vaccineze. Asta îi salvează pe ei și salvează viețile familiilor lor. Când ai făcut asta, te simți o persoană diferită pentru că simți că te va ajuta și îi va ajuta pe ceilalți”.

                                                                                                 C.Dumitrescu