34.3 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022 - 15:01
No menu items!

Prima legătură radio dintre România şi Staţia Spaţială Internaţională va avea loc astăzi

spot_img

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) este un satelit artificial habitabil, aflat în orbita joasă a Pământului. Prima componentă a fost lansată în 1998, iar acum ISS este cel mai mare obiect artificial aflat pe orbită, ce poate fi adesea observat cu ochiul liber de pe Pământ.

Operatorul Vodafone România a anunţat astăzi faptul că prima legătură radio dintre România şi un astronaut aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale va avea loc în decursul acestei zile. Contactul cu astronautul va putea fi urmărit în direct pe YouTube, între orele 16:49 şi 17:00.

Evenimentul este realizat de către Universitatea Valahia din Târgovişte, în parteneriat cu Vodafone România şi cu sprijinul NASA, ESA (Agenţia Spaţială Europeană) şi ARISS (Radio Amator pe Staţia Spaţială Internaţională). Va fi pentru prima dată când are loc un contact radio între România şi Staţia Spaţială Internaţională.

Suntem mândri că rețeaua noastră […] este pilonul tehnologic al transmisiunii în direct a primei legături radio între România și Stația Spațială Internațională. Suntem încântați să sprijinim un grup de tineri talentați să comunice în spațiu, dincolo de orice barieră – Ravinder Takkar, preşedinte şi CEO al Vodafone România

Octavian Cătuşanu