10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 21:31

Scandalul ”Black Cube”: Israelienii acuzați de spionarea șefei DNA ar fi fost angajați de doi ”moguli media” din România

spot_img

Doi moguli media i-au angajat pe israelienii acuzați că au spionat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, potrivit publicației Hotnews, care citează surse apropiate anchetei. Acești oameni de afaceri cu active în media ar fi anchetați de DNA în alte dosare.

Cei doi israelieni arestați au primit o lista cu opt persoane pe care trebua să le urmarească, printre care se aflau Laura Codruța Kovesi și alte persoane apropiate acesteia.

Ron Weiner, unul dintre cei doi israelieni angajați de firma Black Cube pentru intimidarea Laurei Kovesi, a primit 5.000 de euro pentru această misiune, au declarat marti surse judiciare citate de Mediafax. Weiner a luat 5.000 de euro pentru misiunea din Romania, care reprezenta salariul primit de la firma Black Cube.

Ron Weiner și David Geclowicz au fost arestați pe 3 aprilie de procurorii DIICOT. Ron Weiner este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

David Geclowicz este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

V.B.