31.4 C
București
luni, 2 august 2021 - 11:32

Prima demisie din Guvernul Dăncilă – omul lui Ioan Rus, susținător al lui Victor Ponta

spot_img

Ministrul cercetării şi inovării, Nicolae Burnete, a demisionat vineri dimineaţă, el precizând într-un comunicat că decizia sa este irevocabilă şi cel puţin la acest moment nu va face subiectul unei conferinţe de presă.

„Ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, a demisionat. Ministrul Cercetării şi Inovării, prof.dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoştinţa opiniei publice faptul că în această dimineaţă (vineri dimineaţă – n.r.) mi-am depus demisia la Cancelaria premierului”, a anunțat Burnete.

El menţionează că demisia sa este irevocabilă şi cel puţin la acest moment nu va face subiectul unei conferinţe de presă.

Nicolae Burnete a fost prezentat de presă ca fiind „omul lui Ioan Rus”, fostul ministru de interne, celebru pentru apartenența grupului de influență din Cluj, alături de Vasile Dâncu, George Cristian Maior sau Vasile Pușcaș, care recent și-a declarat susținerea față de Victor Ponta și noua sa formațiune politică. Nicolae Burnete este, de altfel, coleg cu Ioan Rus în cadrul colectivului didactic al Departamentului de Autovehicule Rutiere și Transporturi, din cadrul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică a Universității Tehnice Cluj Napoca, al cărei decan a fost. 

Valeriu Motoc