14.6 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 4:38
No menu items!

Vedetă a vieții de noapte prinsă cu droguri de DIICOT

spot_img

Judecătorii de la Tribunalul Neamț au admis zilele trecute propunerea procurorilor DIICOT Neamț de arestare preventivă pentru trafic de droguri a dj-ului Andru Botezatu, o mică vedetă a vieții de noapte din Neamț, Iași și Bacău, zone unde organiza constant petreceri tehno.

Pe contul său de facebook, Andru Botezatu anunța pentru luna octombrie a acestui an un party de același profil chiar pe stadionul Cluj Arena din Cluj. Din același cont de facebook rezultă că cele mai multe petreceri erau organizate sub marca „Hanovra – Bar &Lounge”.

Una din martorele audiate de procurorii DIICOT, Florentina Elena Drumea, le-a declarat procurorilor că mergea des la Botezatu acasă unde acesta i-a oferit gratis, de circa 100 de ori, droguri pentru consumul propriu. „Martora a mai precizat faptul că inculpatul, în perioada februarie 2018 – aprilie 2018, a  organizat circa 10  petreceri în clubul Hanovra, din Piatra Neamţ, jud. Neamţ, ocazie cu care a comercializat circa 50 – 60 comprimate pe seară”, le-a mai spus Drumea procurorilor DIICOT, confirmând astfel și informațiile de pe contul de facebook Andru Botezatu.

„Inculpatul avea ca principală activitate organizarea de petreceri tehno în cluburi de pe raza mun. Piatra Neamţ cât şi în alte judeţe – Iaşi, Bacău, Constanţa şi Cluj. Cu aceaste ocazii el era însoţit de mai multe fete, care introduceau în clubul respectiv droguri de mare risc, respectiv ecsatsy, întrucât nu erau controlate la intrarea în club. După începerea petrecerii martorele Mazilu Maria Andreea, Drumea Florentina Elena, Almăşanu Georgiana Elena şi Oglinzanu Teodora Florentina îi predau drogurile de mare risc inculpatului Botezatu Andru care le comercializa către consumatori. De asemenea inculpatul le dădea martorelor circa 20 – 30 pastile ecstasy în vederea comercializării către consumatorii pe care el îi trimitea la acestea. Din declaraţiile martorelor rezultă că inculpatul comercializa circa 50 – 60 pastile ecstasy la o petrecere, preţurile fiind de 80 – 100 lei bucata”, se arată în referatul prin care procurorii DIICOT au obținut arestarea preventivă a lui Andru Botezatu.

Spre exemplu, potrivit DIICOT, din declarația martorei Elena Georgiana Almăşanu rezultă că „în perioada iunie 2017 – august 2018 a fost prietenă cu Botezatu Andru, însoţindu-l pe acesta la mai multe petreceri organizate în Piatra Neamţ, Bacău, Iaşi şi Constanţa. În cluburile respective martora a comercializat comprimate ecstasy, pe care le primea de la inculpat, cu suma de 80 lei bucata. Clienţii erau trimişi de către inculpat la martoră pentru a achiziţiona droguri de mare risc”.

Anchetatorii au stabilit că Botezatu se aproviziona cu droguri din afara țării, iar comanda se făcea online pe rețeaua DarkNet.

Până și concubina oficială a lui Botezatu, Anamaria Bianca Conţu l-a dat în primire pe DJ la DIICOT aceasta declarând că Botezatu  a dat mai multe comenzi de droguri pe internet, în numele lui Conțu, urmând să primească acasă mai multe scrisori din străinătate. De asemenea, Conțu a declarat la DIICOT că Botezatu comercializa droguri de mare risc – ecstasy, la petrecerile pe care le organiza în cluburile Mountain Beach şi Hanovra din Piatra Neamţ cât şi Bacău şi Iaşi.

Cristi Ciupercă