17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:40
No menu items!

Previziunea lui Dan Voiculescu pentru alegerile prezidențiale

spot_img

Profesorul Dan Voiculescu a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Capital, despre cum a făcut primul milion, dar și despre situația actuală din România, din punct de vedere economic și politic. În plus, a oferit și un pronostic pentru alegerile prezidențiale.

Fondatorul grupului de presă Antena a povesit, în interviu, că a intrat în afacerea Grivco în 1990, apoi a înființat cele două instituții media – Jurnalul Național și Antena 1 -, iar primul milion l-a făcut în 1996, încsând dividende.

În privința afacerilor, Dan Voiculescu spune că „ce a mers în anii ’90 nu mai funcționează astăzi”, ceea ce este „firesc”. Acum, „piața este incomparabil mai stabilă”, iar „competiția este așezată”.

România este o țară atractivă, mai spune Dan Voiculescu, mai ales pentru resursele naturale, dar, din păcate, investitorii străini pun accent mai mult pe „exituri favorabile (vânzarea afacerilor), decît pe imputuri suplimentare”.

De altfel, pe harta Europei, nu ne folosim atuurile, nu ne asociem, să construim împreună. Ne lipsesc conducători înțelepți, o strategie coerentă, un adevărat proiect de țară, ma spune profesorul Voiculescu. El este de părere că „ar trebui să fim mai apropiați de Polonia și Cehia ca să formăm o uniune puternică și să evităm Europa cu două viteze”.

Omul de afaceri consideră că românii plecați în afară – tineri educați sau meseriași serioși – nu se vor întoarce dacă statul nu le oferă un statut respectabil și un venit de peste 1.000 de euro.

Despre cel mai puternic om din România, Dan Voiculescu spune că este „cel care nu se lasă copleșit nici de frică, nici de interes”. Le simte pe amândouă, pentru că e om, dar reușește să nu rămână prizonierul lor”, este de părere profesorul.

În privința alegerilor prezidențiale, el consideră că va câștiga cel care propune un „proiect de țară credibil și verificabil”. Oricum, previziunea sa este că „vom avea o surpriză de proporții”.

Olimpia Diaconiuc