Degeaba postiți, dacă nu ați oprit un pic limba! / VIDEO

– Ce ar trebui să facem în acest post, în afară de înfrânarea de la anumite gesture și alimente? Trebuie să citim anumite rugăciuni?

– În post este bine să citim Paraclisul Maicii Domnului, ca să ne ocrotească PreaSfânta, Acatistul Mântuitorului, căci este cel mai vechi imn acatist, sau chiar al Sfintelor Patimi, să citimAcatistul Bunei Vestiri, să citim Canonul de Pocăință al Mântuitorului Iisus Hristos, să citim o Catismă din Psaltire – dar nu se pune neapărat accentul pe cantitate de citire, postul este mai mult cantitate de reflecție.

Trebuie să găsim calea cea mai scurtă spre cruce! Contează cel mai mult să fim mai buni ca înainte de post!

Eu chiar am doamne care mi-au atras atenția că vin să se împârtășească în prima săptămână și că nu vor mânca nimic, dar le-am spus că le împărtășesc dacă, măcar în primele trei zile nu bârfesc, și nu clevetesc, și nu vor purta grija cuiva! Au zis că e cam greu, dar vor încerca! Așa vreau să postiți! Degeaba postiți, dacă nu ați oprit un pic limba!

Invatatura

– Ce ar trebui să facem în acest post, în afară de înfrânarea de la anumite gesturi și alimente? Trebuie să citim anumite rugaciuni?- În post este bine să citim Paraclisul Maicii Domnului ca să ne ocrotească Prea Sfânta, Acatistul Mântuitorului căci este cel mai vechi imn acatist, sau sau chiar al Sfintelor Patimi, să citim Acatistul Bunei Vestiri, să citim Canonul de Pocăință al Mântuitorului Iisus Hristos, să citim o Catismă din Psaltire – dar nu se pune neapărat accentul pe cantitate de citire, postul este mai mult cantitate de reflecție. Trebuie să găsim calea cea mai scurtă spre cruce! Contează cel mai mult să fim mai buni ca înainte de post! Eu chiar am doamne care mi-au atras atenția că vin să se împârtășească în prima săptămână și că nu vor mânca nimic, dar le-am spus că le împărtășesc dacă măcar în primele trei zile nu bârfesc și nu clevetesc și nu vor purta grija cuiva! Au zis că e cam greu dar vor încerca! Așa vreau să postiți! Degeaba postiți dacă nu ați oprit un pic limba!https://www.youtube.com/watch?v=TbaiMRr92No&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1VAv-hpyQQrgRwTtw8iYUMR9ti7MdNd8LvlkKvh2jhsEOwrAvbBNVBvXc

Publicată de Parintele Calistrat pe Vineri, 8 martie 2019

NICIUN COMENTARIU