13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:59

Președintele PNL, partidul care e la guvernare, NU este de acord cu închiderea magazinelor la ora 18

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, după ce a fost întrebat despre măsura de închidere a magazinelor la ora 18, că Guvernul trebuie să reflecteze asupra acestei restricţii.

Ludovic Orban a spus că trebuie să fie o argumentație și că aceasta trebuie să aibă un fundament, ori el NU a văzut în spate fundamentarea deciziei de a închide magazinele la ora 18.

„Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente. Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura. Nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că până la urrmă Guvernul decide, dar cred trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat vineri la Petreşti, judeţul Dâmboviţa despre subiect.

Magazinele se închid la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile unde rata de incidentă a infecției cu coronavirus este mai mare de 4 și în toate zilele săptămânii dacă rata de incidență este mai mare de 7.

Emanuel Stan