11 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 14:13
No menu items!

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma: „Ilfovul poate fi o zonă turistică cu locuri de senzație”

spot_img

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, îi invită pe bucureșteni să viziteze locurile  din județul Ilfov, de la pădurile urbane frumoase, palatele renumite, până la mănăstirile declarate monument istoric.

Printre acestea se numără și mănăstirile Căldărușani și Sitaru din Gruiu și Nuci, reabilitate recent pe bani europeni, în urma unor investiții de 32,5 milioane de lei.

„Ilfovul poate fi o zonă turistică, pentru că avem foarte multe păduri urbane frumoase, avem  mănăstiri care merită să fie vizitate – mănăstirea Ciorogârla, Pasărea, Cernica, Snagov, mănăstirea din Ciolpani, la Piscu sunt locuri care merită să fie văzute. Avem palatul Mogoșoaia, Buftea, Știrbey, Snagov, foarte multe locuri și cred că obligația noastră ca autoritate locală este să facem tot ce putem ca bucureștenii la sfârșit de săptămână să-și dorească să meargă să viziteze Ilfovul. Sunt lacuri multe, păduri, parcuri, locuri de senzație”, spune președintele CJ Ilfov într-o postare pe Facebook.

Președintele CJ Ilfov îi întreabă pe internauți care sunt locurile lor preferate de weekend din Ilfov și așteaptă răspunsurile în comentarii.

De asemenea, el le adresează un îndemn să viziteze mănăstirile monument istoric Căldărușani și Sitaru din Gruiu și Nuci, reabilitate recent cu ajutorul fondurilor europene.

D.Constantin