11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:36
No menu items!

Președintele ANFP vrea ca subiectele pentru concursurile de la stat să fie generate de o aplicație, ca să nu mai fie „știute dinainte”

spot_img

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Liviu Mălureanu, a propus ca toate concursurile pentru ocuparea posturilor de funcţionari publici să se desfăşoare după modelul EPSO, agreat la nivel european, care testează o serie de competenţe generale necesare pentru ocuparea unui loc de muncă. Testele ar urma să fie generate în mod aleatoriu, de o aplicaţie informatică.

„Gata cu concursurile aranjate la stat! Una din reformele importante din PNRR va fi profesionalizarea administraţiei publice. În acest sens, Liviu Mălureanu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, a propus ca toate concursurile de funcţionari publici să se desfăşoare după modelul EPSO. Nu se va mai testa capacitatea candidaţilor de memorare şi reproducere a zeci de acte normative, ci se vor testa abilităţile generale (raţionament, limbi străine, IT) şi se va realiza evaluarea competenţelor specifice pentru fiecare post”, a transmis USR-PLUS pe Facebook.
 
În postare se precizează că dacă propunerea va fi implementată, testele vor fi generate în mod aleatoriu, de o aplicaţie informatică.