17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 17:15

Ludovic Orban, întrebat câte filiale are alături în cursa pentru şefia partidului: Foarte multe! Eu nu sunt genul de om care să fac poze ca să-mi arăt sprijinul

spot_img

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, într-o conferință de presă la Arad, că „foarte multe” dintre filialele judeţene ale PNL îl susţin pentru şefia partidului. El spune că nu este genul de om care să facă poze ca să-şi arate sprijinul, subliniind că, atunci când un preşedinte de filială îşi arată susţinerea pentru un candidat sau altul, exprimă o opţiune personală.

Comentariul vine după poza de grup cu cei peste 40 de lideri județeni ai PNL, lângă care Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia partidului.

Orban a mai afirmat anterior că liderii liberali nu au avut mandatul organizaţiilor pe care le conduc.

“Nu e suficient să apară într-o poză un preşedinte de organizaţie. O organizaţie are mii de membri, are zeci de primari, sute de consilieri locali, opţiunile oamenilor sunt opţiunile fiecărui membru al PNL în parte. Sigur că dacă un preşedinte se poziţionează alături de un candidat, exprimă nu neapărat opţiunea membrilor din filiala respectivă sau opţiunea filialei respective, ci exprimă opţiunea sa, personală, care poate avea un anumit efect asupra membrilor din filiala respectivă, dar nu un efect decisiv”, a adăugat Orban.

Întrebat duminică în conferinţa de presă la Arad câte filiale are de partea sa, Ludovic Orban a răspuns, râzând: „Foarte multe”. 

 
„Foarte multe. Foarte multe, dar să ştiţi că la Congres nu trebuie numărate numai filialele, la Congres trebuie vorbit cu fiecare delegat în parte. La Congres vor participa cinci mii de delegaţi şi felul meu de a face campanie evident, este acela de a avea o relaţie cât mai bună cu liderii filialelor, cu reprezentanţii PNL din administraţia locală şi din administraţia centrală, dar felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare membru al PNL şi, în momentul în care vom şti delegaţii, către fiecare delegat”, a mai explicat președintele PNL.