30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:25
No menu items!

Preot înjunghiat în propria casă de un refugiat

spot_img

Un preot belgian a fost înjunghiat în propria casă, după ce i-a deschis ușa unui refugiat. Bărbatul a intrat în casa preotului, în vârstă de 65 de ani, sub pretextul că are nevoie să facă un duș,  însă l-a înjunghiat pe prelat.

Potrivit publicației belgiene “Le Soir”, citată de stirileprotv.ro, preotul Jos Vanderlee din orașul Lanaken (provincia Limburg, Flandra) a fost agresat cu un cuțit duminică după-amiază de către un individ care s-a prezentat drept solicitant de azil. Cu răni la mâini, preotul a fost spitalizat, în timp ce agresorul său a reușit să fugă. Parchetul din Limburg a deschis o anchetă.

Jurnaliștii belgieni scriu că agresorul, care se prezentase drept solicitant de azil în Olanda, i-a cerut preotului ajutor și l-a întrebat dacă poate să facă un duș. După ce s-a îmbăiat, el i-a cerut preotului și bani, dar acesta a refuzat să-i dea. Atunci, individul l-a atacat cu un cuțit, rănindu-l pe preot la mâini și a luat-o la fugă.

Preotul a fost transportat cu ambulanță la spitalul din Genk, unde urma să fie operat. Viața sa nu este în pericol.

Potrivit ultimelor informații, agresorul nu este rezident la azilul local. Atacul nu ar avea vreo legatură cu gruparea jihadistă Stat Islamic. Poliția a făcut un apel la martori pentru reținerea agresorului.

Preotul Vanderlee este responsabil de opt parohii din Lanaken și a sărbătorit luna aceasta 40 de ani de activitate.

Agresiuna asupra preotului belgian intervine după ce, pe 26 iulie, un preot a fost omorât într-un atac cu un cuțit într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray (Franța), de către doi atacatori de 19 ani care și-au revendicat apartenența la Stat Islamic.

R.D.