18.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:18

Premierul verifică toate actele emise de ministrul Vlad Voiculescu și secretarii de stat de la Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîțu a dispus verificarea tuturor actelor care au fost emise de fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, precum și de secretarii de stat, în ultimele patru luni.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că în acest moment nu există un grup de lucru privind verificarea raportărilor zilnice referitoare la evoluția pandemiei COVID-19.

”În acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii.  În data de 17 aprilie 2021, premierul Florin Cîţu, ministrul interimar al sănătăţii, a solicitat secretarilor de stat şi secretarului general al ministerului documentul de constituire al acestui grup de lucru şi un raport al activităţii desfăşurate.  Atât secretarii de stat cât şi secretarul general au comunicat în scris că nu deţin vreun document de constituire al acestui grup de lucru. Singurele elemente concrete menţionate în aceste răspunsuri scrise cu privire la eventualitatea existenţei acestui grup de lucru sunt reprezentate de o intenţie de constituire şi o menţiune despre organizarea unui astfel de grup”, transmite Ministerul Sănătății.

Instituția precizează că premierul Florin Cîțu a dispus verificarea tuturor actelor care au fost emise de fostul ministrul al Sănătății, precum și de secretarii de stat, în ultimele patru luni.

“Nu există temei pentru ca un astfel de grup de lucru să fie încadrat în categoria documentelor cu caracter confidenţial, ipoteză acreditată în spaţiul public, în condiţiile în care o astfel de abordare este în contradicţie cu principiile transparenţei şi comunicării instituţionale susţinute de Ministerul Sănătăţii. În concluzie, întrucât în acest moment nu există un grup de lucru legal constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii, astfel ca în cursul zilei de astăzi va fi constituit un grup de lucru în conformitatea cu legislaţia în vigoare”, menţionează Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătății precizează că declaraţiile susţinute de fostul ministru Vlad Voiculescu cu privire la acest subiect dovedesc faptul că acesta nu cunoaşte legislaţia, atribuţiile ce revin funcţiei de ministru şi procedurile administrative.

“În conformitate cu legislaţia în vigoare, în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, ministrul emite ordine şi instrucţiuni cu caracter normativ sau individual. Nu decizii. Ministerul Sănătăţii solicită fostului ministrul Vlad Vasile Voiculescu să înceteze diseminarea informaţiilor false în spaţiul public şi emiterea unor ipoteze lipsite de fundament”, subliniază ministerul.

Precizările Ministerul Sănătății  vin după ce în spaţiul public au informaţii cu privire la existenţa unui document transmis în atenţia premierului Florin Cîţu, referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătăţii privind verificarea raportărilor zilnice privind evoluţia pandemiei COVID-19. Corespondenţa apărută nu poartă însă însemnele unor documente oficiale înregistrate la Cabinetul prim-ministrului, Registraturii Generale sau Secretariatului General al Guvernului.