27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:39
No menu items!

Premierul Nicolae Ciucă a cedat: Îi cheamă pe sindicaliști la negocieri la Guvern

spot_img

Nicolae Ciucă s-a decis să se întâlnească, marți, pentru negocieri cu sindicaliștii din Educație. Aceștia se vor afla oricum astăzi chiar în fața sediului Guvernului, unde încep cel mai are protest organizat în ultimii ani.

Guvernul a anunţat, marţi, de la ora 12.00, consultări ale premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie.

La ora 15.00, şeful Executivului va avea consultări și cu reprezentanţii sindicatelor SANITAS.

Ambele consultări vor avea loc la Palatul Victoria.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat însă că nu a fost invitat la noi consultări cu primul ministru Nicolae Ciucă.

”Am aflat şi noi din presă că pe agenda premierului e prinsă o consultare cu liderii sindicatelor din Educaţie”, a precizat el pentru News.ro.

Întrebat dacă va merge la discuţii cu oficialii guvernamentali în situaţia în care va fi invitat la consultări, în ultimul moment, liderul Federaţiei ”Spiru Haret” a răspuns: ”Dacă și colegii din Piaţa Victoriei îmi vor permite acest lucru, voi merge”.

El a precizat că angajaţii din sistem nu renunţă la revendicările lor.

”Nu cred că în momentul de faţă se pune problema renunţării la ceva”, a subliniat reprezentantul angajaţilor din învăţământ.

Sindicaliştii din Educaţie organizează marţi un protest de amploare în Bucureşti. Protestul are loc între orele 11.00 şi 16.00, va începe în faţa Guvernului, în Piaţa Victoriei, iar apoi profesorii vor pleca în marş spre Palatul Cotroceni.

                                                                                                                   Adina Silav